Tattoo

Ik heb altijd interesse gehad in kunst en al zijn aspecten en studeerde bijgevolg kunstonderwijs aan de Academie in Gent. Het laten plaatsen van tatoeages eind de jaren ’90 wakkerde mijn artistieke passie (terug) op en ik kreeg meer & meer zin om zelf die kunst te beoefenen.

Door veel nationale en internationale tattooconventies te bezoeken, werd leren tatoeëren mijn voornaamste streefdoel. Ik kocht 2 machines, naalden en wat inkt en begon te oefenen op lapjes varkensvel. Na enige tijd werd ik het feit dat mijn werkjes telkens de vuilnisbak in moesten beu en nam ik mezelf en enkele vrienden onder handen.

In 2005 wilde ik het professioneel aanpakken en opende mijn ‘studio’. In het najaar van 2008 vroeg een collega-tattooartiest me hem uit de nood te helpen door een paar dagen in de week in zijn studio te komen tatoeëren. Daar kreeg ik de kans te groeien tot een professionele tatoeëerder en is het tatoeëren als bijberoep geëvolueerd naar een voltijdse job. Zo veranderde mijn passie in ‘a way of life’.

Grtz, Chris